Tajna darivanja najboljih poklona

Koliko posvećeno biramo poklone? Da li nas pri izboru rukovodi cena ili se posvetimo osobi koju darujemo i tražimo baš šta ona voli, bez obzira na vrednost?

Smatramo da poklone treba učiniti ličnim

U mnogim slučajevima naše najbolje namere mogu da dovedu do nerazumevanja i greške. Ono šta je sigurno je da ne želimo da naši pokloni završe u košu za smeće jer izgledaju generički i bezlični ili još gore da zapakovani budu prosleđeni dalje.

Sigurno ste se i vi smejali kada ste slušalji šaljive angedote o tome da je neko dobio, lepo uvijen poklon koji liči na veliku bombonjeru. Pošto nije ljubitelj istog, prosledi poklon prijateljima za Slavu, a nakon toga sledi poziv zahvalnosti za fantastični stoljnjak i servijete, od najkvalitetnijeg damasta, za 12 osoba.

Ima i ona sa novčanikom u neodgovarajućoj boji koji se čak ni ne otvori, nego ode dalje…. A u novčaniku lična poruka i novac za novi TV koji ste želeli.

Tu se postavlja i sledeće pitanje, da li poklon treba uvijati? Svakako da je to lepše, ali treba voditi računa i o obliku poklona koji vara, pa bi možda bilo bolje da se koristi samo ukrasna kesa.

Cveće u saksiji? Kako to pokloniti da zadovolji sve kriterijume estetike i ostane živo? Svakako ćemo odbiti i ukrasni papir i celofan, ali ako se potrudimo i razmislimo o primaocu, možemo izabrati oblogu za saksiju koja je u skladi i stili stana ili omiljenu boju primaoca.

Vrhunac posvećenosti poklonu je personalizacija i puno stvari ili stvarčica koje osoba koju darujemo voli.

Za ljubilarne rodjendane, poklončići u broju godina… Darivanjem pokazujemo ljubav, poštovanje, zahvalnost, trud, poznavanje tananosti duše primaoca…

Darivanje ne sme biti obaveza, red i uzvraćanje, darivanje je izraz mnogo kompleksnijih elemenata i zato mu se treba posvetiti čak i kada ga poručujemo kod kreatora savršenih poklona ili ga kupujemo sami.

Kakvo je vaše mišljenje?